Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Увага, у водоймах району купатися заборонено!

Шановні мешканці, з початку літнього періоду на водних об’єктах міста загинуло дві  дитини.
Нагадуємо, що в Саксаганському районі відсутні облаштовані пляжі та місця відпочинку на воді!
Виконком Саксаганської районної у місті ради закликає  не наражати на небезпеку життя та здоров’я своє та своїх близьких! Купайтеся лише у визначених місцях, що обладнані відповідно до діючих вимог, мають рятувальну службу, де вода та дно водоймища обстежені та є безпечними для громадян.  Побачивши попередження «Купатися заборонено! Небезпечно!» зважте, що це не жарт та не пустослівне залякування, це лише констатація факту.
Правила поведінки на воді прості, вони обумовлені простим здоровим глуздом: купайтеся в спокійну безвітряну погоду при температурі води не нижче +180С, повітря не нижче +240С. У морі та великих водоймах (широких річках, водосховищах) не дозволяється купатися за наявності великих хвиль. На воді відпочивайте у світлу частину доби. Не запливайте за попереджувальні буйки, утримуйтесь від далеких запливів та тривалого перебування у воді.
Ні в якому разі не купайтеся, не катайтеся на човнах та не рибальте поблизу гідротехнічних споруд! Біля них виникають вирви та ділянки швидкої й зворотної течії!
На території Саксаганського району розташовано декілька гідротехнічних споруд: вхідний портал ІІ Саксаганського тунелю на річці Саксагань біля вулиці Дідро, вихідний портал ІІ Саксаганського тунелю на Саксаганському водосховищі на вулиці Філатова; гідротехнічна споруда по типу «перелив» в ставку балки Калетіна на 30-річчя Перемоги, вхідний портал І Саксаганського тунелю на Саксаганському водосховищі біля вул. Маяковського.
Не заходьте у воду на підпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені в своїх силах
Шановні дорослі пам’ятайте ви відповідаєте не лише за своє життя, а й за життя маленьких людей, що вам довіряють. Не дозволяйте дітям самим купатися, гратися на березі водойми або на будь яких ділянках звідки можна впасти у воду (пірси, мости, понтони тощо)!
Будьте гідними їх довіри вчить дітей безпечному відпочинку власним прикладом!

 картинка 1