Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

РОЗПОЧАТО ПРИЙОМ ДІТЕЙ ДО ПЕРШОГО КЛАСУ 2020-2021 Н.Р.

З 27 квітня по 31 травня 2020 року оголошується прийом заяв про зарахування дітей до перших класів на 2020-2021 навчальний рік. З урахуванням обмежувальних заходів на період карантину, що унеможливлюють безпосередній візит батьків до школи, прийом заяв та відповідних документів здійснюватиметься у дистанційному режимі, зокрема надання документів у сканованій формі без електронного підпису (безпосередньо на електронну адресу ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) і в систему «Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти» за посиланням https://school.isuo.org ).
Відповідальна особа Синичич Вікторія Вікторовна, заступник директора з НВР, тел.: 0971679634.
Відповідно до рішення виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради від 18 квітня 2018 року № 163 "Про закріплення території обслуговування КЗШ №68 є та частина мікрорайону Гірницький, на якому знаходяться будинки 5-28.
Подавати заяву про вступ до школи мають лише батьки дітей 6-7 років, які збираються почати навчання у 2020-2021 навчальному році.
 
Запис дитини до школи онлайн. Покрокова інструкція:
Зареєструйтесь в системі електронної реєстрації в заклади загальної середньої освіти за посиланням https://school.isuo.org )
Оберіть школу серед перелічених.
Створіть заявку та відправте її. Для цього необхідні дані зі свідоцтва про народження дитини. Скористайтесь детальною ілюстрованою інструкцією розміщеною за посиланням: https://drive.google.com/file/d/19uqikZlaGBu0102V1G7XsmVgrN1Boakz/view .
Направте до школи електронною поштою ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) заяву та скан-копії документів.
Після завершення карантину, підтвердіть електронну заяву оригіналами та фотокопіями документів.      
Зазначимо, серед необхідних документів для вступу до школи є довідка про медичний огляд учня (№ 086-1/о). Але оскільки на час карантину в амбулаторіях не проводять огляди, цю довідку можна буде надати пізніше. Коли саме — наразі невідомо.
Якщо школа матиме достатньо місць, аби прийняти всіх охочих, то зарахує всіх, хто подав заявки. Якщо ж ні, то гарантовано отримають місце діти з правом першочергового зарахування. А серед інших претендентів проведуть жеребкування.
 
Зазначимо, право першочергового зарахування мають діти:
  • які проживають на території обслуговування школи;
  • чиї рідні навчаються або працюють в цій школі;
  • які навчалися в дошкільному підрозділі цієї ж школи.
Перелік документів до перших класів 2020-2021 н.р.
Які потрібно надати документи для зарахування дитини до 1 класу в КЗШ І-ІІІ ступенів № 68?
1. Заява батьків про зарахування дитини у 1 клас (дистанційно).
2. Паспорт одного з батьків дитини (після зняття карантину, як підтвердження батьківства).
3. Скан-копія свідоцтва про народження дитини (дистанційно).
4. Медична довідка дитини встановленого зразка (ОРИГІНАЛ).
ЯКА ДОВІДКА ПОТРІБНА ДЛЯ ВІДВІДУВАННЯ ШКОЛИ.
Перед вступом до школи дитина має пройти профілактичний огляд. Після медогляду видається для надання медичному працівнику загальноосвітнього навчального закладу Форма № 0 086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду”. У разі, якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис. Відповідно, медичні працівники шкільних навчальних закладів володітимуть необхідною інформацією про стан здоров'я дитини.

ПРО ФОРМИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЩЕПЛЕНЬ.
Усю інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб лікарі чи медсестри фіксують у "Карті профілактичних щеплень" (форма № 063/о). "Карта профілактичних щеплень", яка містить. Цю форму ведуть в амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах. Відповідно, довідка про проведені щеплення, що містяться у формі № 063/о, дає змогу медичній сестрі освітнього закладу бути ознайомленою з наявністю чи відсутністю щеплень у конкретної дитини.
5. Копія та оригінал документу, який підтверджує місце проживання дитини та що можуть бути пред’явлені під час подання заяви про зарахування:
  • паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист, довідка про звернення за захистом в Україні) одного з батьків дитини;
  • довідка про реєстрацію місця проживання/перебування особи (дитини або одного з її батьків), що видається відповідно до Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року № 207;
  • витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання/перебування особи (дитини або одного з її батьків);
  • довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • документ, що засвідчує право власності на відповідне житло (свідоцтво про право власності, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, договір купівлі-продажу тощо);
  • рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання;
  • документ, що засвідчує право користування житлом (договір найму, піднайму, оренди тощо), укладений між фізичними особами за умови, що користування відповідним житлом є реальним і здійснюється за згодою та волевиявленням власника майна; засвідчення цих двох обставин може відбуватися в різний, але прийнятний спосіб чи укладений між юридичною і фізичною особами, зокрема щодо користування кімнатою в гуртожитку;
  • довідка про проходження служби у військовій частині (додаток 10 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року № 207);
  • акт обстеження умов проживання (додаток 9 до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866);
  • акт обстеження матеріально-побутових умов (затверджений наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 28 квітня 2004 року № 95, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 08 червня 2004 року за № 703/9302);
  • будь-який інший документ, що ПІДТВЕРДЖУЄ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ дитини чи одного з її батьків. - інші офіційні документи (оригінал та копія), що засвідчують місце проживання дитини.
Копії всіх документів завіряються відповідно оригіналів та лишаються в пакеті наданих документів до КЗШ №68.
Початкова освіта здобувається, як правило, з шести років.
Діти, яким на початок навчального року виповнилося сім років, повинні розпочинати здобуття початкової освіти цього ж навчального року.
  • Надання документів дитини до зарахування в 1 клас здійснюється батьками, або особами, що їх замінюють.
  • Присутність дитини при наданні документів не є обов'язковою, оскільки співбесіда з нею проводитись не буде.

Що потрібно зробити після карантину, для надання документів (оригіналів) дитини до 1 класу на 2020 - 2021 н.р. у КЗШ І-ІІІ ступенів № 68?

  • Записатись за ел.адресою, попередньо, на прийом, щоб уникнути натовпу та черг при наданні документів.
  • Прийти в зазначений час з усіма необхідними документами.
  • Надати документи заступникові директора, каб.№ 203, написати заяву.
  • Ознайомитись зі списками дітей, які рекомендовані до зарахування в 1 клас на підставі наданого повного пакету документів та відповідно умов прийому.
Першого червня на сайті школи будуть розміщені результати зарахування дітей до КЗШ № 68.
.
Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв про зарахування перевище загальну кількість місць у першому (перших) класі (класах), зарахування дітей відбудеться за такими правилами:
  • до 01 червня включно зараховуються усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, чи дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за його наявності);
  • до 15 червня включно на вільні місця зараховуються діти, які не проживають на території обслуговування цього закладу, за результатами жеребкування ;
  • до 15 червня включно зараховуються на вільні місця ті діти, які не проживають на території обслуговування закладу, але мають бажання здобувати освіту за освітньою програмою, що використовується закладом освіти та затверджена Державною службою якості освіти України. У разі якщо кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць у такому класі (класах), зарахування дітей відбувається за результатами жеребкування.
Діти зараховуються на вільні місця до закладу освіти за умови подання до 15 червня необхідних документів.

Що потрібно придбати для першокласника:
  • Шкільна форма не є обов`язковою для учнів, але загальним обговоренням питання батьківською громадою та педколективом школи було прийнято рішення про відповідність одягу учнів офіційно-діловому стилю.
  • Спортивна форма та взуття.
  • Портфель або рюкзак, що відповідають віковим та індивідуальним фізіологічним особливостям дитини.
  • Елементарне канцелярське приладдя (ручки, олівці, фарби, зошити).

Форма заяви

                                                                      

Директору КЗШ №68

Камлик Л.Я.

_________________________________,

(прізвище, ім’я, по батькові (за наявності)
  заявника чи одного з батьків дитини
)

який (яка) проживає за адресою:

________________________________

(адреса фактичного місця проживання)

Контактний телефон: ______________

Адреса електронної поштової скриньки

 

                                                         ЗАЯВА

                                    про зарахування до закладу освіти

Прошу зарахувати _______________________________________________

                                                          (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження)

до ___ класу, який (яка) фактично проживає (чи перебуває) за адресою: ____________________________________________________________________,

на _____________ форму здобуття освіти.

Повідомляю про:

наявність права на першочергове зарахування: так/ні (потрібне підкреслити) (_______________________________________________________);

(назва і реквізити документа, що підтверджує проживання на території обслуговування закладу освіти)

навчання у закладі освіти рідного (усиновленого) брата/сестри: так/ні (потрібне підкреслити) _______________________________________________;

                                    (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) брата/сестри)

роботу одного з батьків дитини в закладі освіти __________________ ____________________________________________________________________;

                          (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), посада працівника закладу освіти)

навчання дитини у дошкільному підрозділі закладу освіти: так/ні (потрібне підкреслити);потребу у додатковій постійній чи тимчасовій підтримці в освітньому процесі: так*/ні (потрібне підкреслити);

інші обставини, що є важливими для належної організації освітнього процесу ____________________________________________________________

Підтверджую достовірність всієї інформації, зазначеної в цій заяві та у доданих до заяви документах.

Додатки:

____________________________________________________________________

(за переліком згідно з пунктом 4 розділу І Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367)

_________                                                                          ________________

    (дата)                                                                                       (підпис)

______________________________________

*Зазначається лише для дітей з особливими освітніми потребами