Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive
zavantagenya19 жовтня 2020 року в нашій школі відбудеться найулюбленіша подія наших учнів та педагогів - Всеукраїнська імітаційна гра-моделювання місцевих виборів "Я обираю свого мера! 2020" для дітей та молоді менше 18 років в рамках проєкту М18. Це не політичний проєкт, це проєкт громадянської партиципації молоді, моделювання участі у виборах для дітей та підлітків, молодших 18-ти років. Діти і молодь, не стоятимуть осторонь важливого рішення для нашого міста, а зможуть висловити своє ставлення до кандидатів у місцеві органи самоврядування під час моделювання виборів М18.zavantagenya2
Головна особливість виборів М18 в тому, що діти і молодь будуть робити свій вибір не за іменем та прізвищем кандидата, а за кандидата прихованого за літерами (кандидат А, кандидат Б тощо). Дітям пропонується зробити свій вибір, орієнтуючись на зміст передвиборчих програм - синопсисів, і обрати того, що найбільше відповідає власним переконанням. Все це для того, щоб зрозуміти сутність демократії, виборчого процесу та навчитися аналізувати політичні програми.
zavantagenya3
 
Всеукраїнська імітаційна гра М18 проводиться в рамках міжнародного проєкту «За розвиток громадянської активності дітей та молоді у Східній Європі» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці низки громадських організацій та закладів освіти. Наголошуємо ще раз, що це не політизація школи, а виховання громадянина з активною громадянською позицією.
Слід зазначити, що паралельно з виборами М18 відбудуться шкільні вибори на посаду президента учнівського самоврядування шкільного дитячого об’єднання «Планета дитинства».
Сьогодні, 28 вересня 2020 року оголошується старт виборчій кампанії 2020.
Всі на вибори!
Голос кожного важливий!
zavantagenya4
 
DSCN0936 DSCN0940
DSCN0934 DSCN0942