Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

USAID RADA NEXT GENERATION (RANG)


2283018960 1919543764905963 3601412987585669959 n

Освітній заклад КЗШ №68 у 2015 році долучився до проєкту RADA NEXT GENERATION (RANG), що реалізується громадською організацією «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики» в межах Програми USAID RADA NEXT GENERATION (RANG).
Проєкт підвищує політичну обізнаність молоді. Суть проєкту визначена дітьми, така: «Ми граємо в політику сьогодні, щоб завтра політики не грали нами!". Так-так, формування громадянськиих компетентностей у дитячому віці є вкрай важливим, а останні події в глобальному світі нас все більше переконують у правильному прийняті рішення.
16 травня, з нагоди 32-річчя українського парламентаризму, наш заклад був запрошеним до участі в роботі експертного круглого столу на тему: «Громадянська парламентська просвіта в умовах війни: зміст, форми, технології», що проходив у форматі відеоконференції. У дебатах брали участь народні депутати, представники МОН, лідери громадських організацій, координатори пілотних парламентських осередків освітніх закладів. Модератором і адміністратором заходу була, добре відома в освітніх колах голова ГО «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики», член колегiї Мiнiстерства освiти i науки України, керівник міжнародних проєктів «Модель ООН», «М18: Разом ми можемо більше!» - Паращенко Людмила Іванівна.
Експертки ГО "Агенція розвитку освітньої політики" Ірина Іванюк, Марія Гриньова та Леся Юрчишин представили результати аналітичного огляду стану впровадження громадянської парламентської просвіти в початковій, середній та старшій школі.
Колеги, якщо вас зацікавила інформація, з матеріалами дослідження ви можете ознайомитися за посиланням: https://edudevelop.org.ua/.../RANG_Analitychna_dovidka
Переглянути запис заходу можна на YouTubе Телеканалу «Рада» (https://youtu.be/rpHqb6diFVc)
Дані матеріали можуть бути використані вами при визначені стратегії розвитку освітнього закладу, річному плануванні й проведенні заходів з парламентської просвіти для різних учнівських аудиторій.
Освітяни 68 криворізької школи переконані, що просвітницьку діяльність потрібно розпочинати з початкової школи, бо саме звідси юні школярі починають усвідомлювати і розуміти механізми громадської участі і яким чином можна відстояти свої інтереси та як впливати на прийняття рішень.
Колеги, закликаю всіх долучатися до майбутніх форумів М18, робити все, щоб сучасна молодь, діти, підлітки ставали активними громадянами своєї держави!