Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Про забезпечення проти пожежного захисту природних екосистем

Останнім часом на фоні встановлення 5 найвищого класу пожежної небезпеки, в районі значно погіршилася ситуація щодо виникнення пожеж в екосистемах. Так за період з 04 по 10 серпня поточного року 75% пожеж (15 випадків), що виникли в районі – це пожежі в екосистемі: горить суха трава та очерет.

В зв'язку з цим на виконання розпорядження голови Дніпропетровської облдержадміністрації від 07.04.2016 № 155/0/3-16 «Щодо запобігання виникненню пожеж у пожежонебезпечний період» з метою попередження виникнення пожеж в природних системах, що становлять значну загрозу життю та здоров'ю мешканців, прошу терміново провести роботу з працівниками щодо вжиття заходів з попередження виникнення пожеж в екосистемах, а саме:

  • проінформувати про категоричну заборону спалювання сухої рослинності, стерні, сміття, очерету, поживних залишків особливо під лініями електромереж біля лісових масивів, уздовж доріг;
  • наголосити на необхідності своєчасного покосу територій та прибирання сухостою й залишків сухої рослинності;
  • постійно проводити роз'яснювальну роботу з працівниками; учнями, вихованцями, відвідувачами щодо попередження пожеж, загибелі та травмування людей під час пожежонебезпечного періоду.

Крім того зважаючи на звернення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області до міського голови Вілкула Ю.Г. прошу невідкладно вживати заходів адміністративного впливу до власників/користувачів земельних ділянок, суб'єктів господарювання, які допустили утворення сухостою, засмічення та не виконали покіс земельних ділянок.