Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Майбутнім абітурієнтам

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ІНСТИТУТ ФІЛОЛОГІЇ

КАФЕДРА

ЗАГАЛЬНОГО МОВОЗНАВСТВА, КЛАСИЧНОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА НЕОЕЛЛІНІСТИКИ

Адреса: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 14, кімната 141 (3-ій поверх) Телефон кафедри: (044) 239 34 15 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. web-сторінка: pinax.com.ua сторінка на Facebook

 

Дорогі друзі,

запрошуємо Вас здобути вищу освіту

в Інституті філології

Київського національного університету імені Тараса Шевченка

за спеціальностями

"мова і література (давньогрецька, латинська), західноєвропейська мова"

та

"елліністика (новогрецька мова, англійська мова; переклад)”

при кафедрі загального мовознавства, класичної філології та неоелліністики

Безымянный

 

ПРО ФАХ

Навчаючись на кафедрі загального мовознавства, класичної філології та неоелліністики, Ви матимете можливість опанувати мови, що належать до світових класичних мов – давньогрецьку, новогрецьку та латинську, в оригіналі читати літературні твори Гомера, Платона, Арістотеля, Цезаря, Цицерона, Овідія, Катула, Вергілія  та ін., долучитися до культури Греції, Риму та Візантії, поглибити загальний науково-культурний рівень, стати висококваліфікованими професіоналами в гуманітарній сфері.  Другою іноземною мовою стане мова міжнародного спілкування – англійська, яка відкриває нові фахові й наукові обрії.  Знання, отримані на нашій кафедрі, сприяють вихованню глибоко й різнобічно ерудованої креативної особистості.

ПРО КАР’ЄРУ

Після одержання диплому бакалавра або магістра у Вас будуть такі перспективи працевлаштування:

- викладач у ВНЗ;

- фахівець з усного та письмового перекладу;

- журналіст телебачення;

- радіожурналіст;

- літературний редактор;

- HR (рекрутер);

- PR-менеджер;

- організатор розважальних заходів;

-сфера туризму;

-перекладач історичної та богословської літератури;

- археолог;

- культуролог;

- історик;

- працівник архіву;

- бібліотекар.

ПРО ВИПУСКНИКІВ

     Випускники кафедри успішно реалізують себе у сфері вищої освіти (Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київський національний лінгвістичний університет, Національний університет біоресурсів та природокористування України, Національний медичний університет імені О.О.Богомольця, Запорізький державний медичний університет, Київський медичний університет Української асоціації народної медицини, Київська духовна академія тощо); в академічній сфері (Інститут літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв тощо); на телебаченні (телеканал СТБ, Новий канал тощо); в інтернет-виданнях (“Главком”,“Історична правда” тощо); є членами спілки письменників України, займаються перекладацькою діяльністю. Студенти спеціальності „елліністика” є постійними співробітниками Посольства Греції в Україні (консульський відділ, офіс військового аташе), викладають новогрецьку мову в українських університетах та школах, є штатними та позаштатними перекладачами в бюро перекладів, працюють у філіях грецьких банків, а також в грецьких компаніях, зокрема, у впливовій Асоціації грецьких підприємців та підприємств в Україні. Багато хто пробує свої сили в сфері туризму.

ПРО КАФЕДРУ

   Кафедра загального мовознавства, класичної філології та неоелліністики здійснює підготовку фахівців на трьох освітніх рівнях: бакалаврат, магістратура та аспірантура. Студенти кафедри мають унікальну можливість успішно пройти всі три рівні і отримати званнядоктора філософії (PhD) після захисту дисертації. На кафедрі  працюють висококваліфіковані спеціалісти в галузі класичних мов, теоретичного мовознавства, новогрецької мови, з-поміж них 1 член-кореспондент Національної академії наук України, 4 професори, 13 доцентів,  5 асистентів-кандидатів наук. За час існування  кафедри створено потужні наукові школи в галузі етимологічних, соціолінгвістичних, лінгвокультурологічних, функціонально-граматичних досліджень   мов світу.

Наукова та видавнича діяльність кафедри сприяє розкриттю потенціалу талановитої української молоді; студенти кафедри мають можливість публікувати свої дослідження та переклади.

При кафедрі працює культурний центр елліністичних студій та грецької культури імені А.О. Білецького, метою діяльності якого є популяризація грецької культури в Україні: літературно-музичні вечори, лекції та семінари з провідними фахівцями-елліністами з країн Європи, зустрічі з носіями мови, конкурси наукових робіт та художнього перекладу тощо. Центр також надає можливості складання іспитів міжнародного зразка з новогрецької мови, що дозволить навчатися та працевлаштовуватися в Європі. Кафедра співпрацює з провідними університетами Греції та Кіпру, а також відомими осередками елліністичних студій інших європейських країн. Щороку не менше 30% студентів та аспірантів зі спеціальності «елліністика» беруть участь в європейських програмах академічного обміну різного терміну та цілеспрямування, наукових конференціях, культурно-освітніх подорожах (за 4 роки навчання в Греції мінімум один раз побуває кожен студент рівня бакалаврат).

Випускники кафедри загального мовознавства, класичної філології та неоелліністики продовжують навчання на магістерських та докторських програмах в провідних університетах Європи, США та Канади.

УМОВИ ВСТУПУ

Про порядок прийому заяв та необхідний пакет документів для вступу дивіться: http://vstup.univ.kiev.ua/pages/61

Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти (ЗНО):

  • - українська мова та література;
  • - іноземна мова;
  • - історія України.

            Форма навчання – денна (перша зміна);

            Фінансування підготовки здійснюється:

  • за державним замовленням;
  • за рахунок коштів фізичних, юридичних осіб (можливим є залучення благодійних фондів).

ПОЗААУДИТОРНЕ ЖИТТЯ

СТУДЕНТІВ-КЛАСИКІВ

Наші студенти беруть активну участь у громадському житті ІФ та університету.

У 2012 р. наші студенти створили відео про роботу викладачів кафедри та студентське життя, з яким можна ознайомитися за адресами:

https://www.youtube.com/watch?v=N6RZJqiLGSo

https://www.youtube.com/watch?v=LLBzwdIGr34&feature=youtu.be

Спільно із студентами історичного факультету студенти-класики ІФ зробили виставу на античний сюжет “Орфей”.

Повна версія вистави знаходиться тут:   https://www.youtube.com/watchv=weMftyhWr40

Сторінки кафедри та культурного центру елліністичних студій:

https://www.facebook.com/zagmoclasphilel/

https://www.facebook.com/moderngreekinkievuniversityofshevchenko/

Якщо у Вас виникнуть додаткові питання – звертайтеся за телефонами (093) 834 21 26, (096) 513 59 39 або пишіть на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Контактна особа – Наталя.