Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

21 травня - Всесвітній день вишиванки

Щороку День вишиванки святкуємо третього четверга травня. Цьогоріч День вишиванки припадає на 21 травня і присвячується українській родині та родоводу. Звичайно, в карантин масових заходів проводитися не буде. Проте нам потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки. Саме тому цьогоріч закликаємо одягнути вишиванки за будь-яких умов.
Давайте кожен присвятить карантинний період дослідженню власного роду. Формування дерева роду - не тільки захоплива справа, це - вкрай важлива складова повернення історичної пам’яті цілого народу. Розпитайте у старших родичів про своїх пра-пра…, звідки вони родом, ким були і які насправді мали прізвища. Ви відкриєте для себе багато несподіваних фактів про примусові переселення, участь у визвольній боротьбі, репресіях, втратах родини під час голодоморів. Разом з тим, ви відшукаєте у своїх родоводах і видатних науковців, лікарів, митців, військових - родичів, які насправді були героями свого часу .
Також День Вишиванки - День Родоводу присвячується видатним українським родинам, кілька поколінь котрих робили значний внесок у розбудову української державності, культури, науки.

ДрукE-mail