Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Прихована небезпека міських вулиць

Прихована небезпека міських вулиць

Мешканці сучасних міст живуть у напруженому, метушливому ритмі. Усі кудись поспішають, кудись запізнюються. Через цей поспіх інколи не помічають дивовижних речей, що їх оточують: – «Невже яблуні відцвіли?» або – «І коли це поспіли абрикоси?».

У шаленій круговерті життя люди не помічають й більш приземленого, того, що лежить під ногами – каналізаційні люки.

Серйозну загрозу життю та здоров’ю людини становлять незакриті й напівзакриті каналізаційні колодязі. Ступивши на чавунну кришку такого колодязя, можна отримати травми не тільки під час падіння, а й від удару кришкою по голові.

Тяжкі травми може отримати велосипедист, який заїхав переднім колесом на нещільно закритий люк.

Та найбільше від таких і так званих «безхозних» каналізаційних колодязів страждають діти. Адже дитина може не тільки отримати смертельні травми, а ще й потонути в каналізаційній трубі.

Окрім відкритих люків пересічних громадян також повинні насторожувати: звуки дзюркотіння води з під землі та пара, що виривається назовні, легка вібрація грунту під ногами, калюжі з коловоротами посередині, просідання асфальту тощо. Ці ознаки можуть вказувати на прорив водопровідних або теплових труб.

Запам’ятайте: у жодному разі не можна наближатися до таких місць.Та картина, що ви побачили зверху – лише вершина айсберга. Насправді ж прорив води може бути набагато ширшим, ніж це видно.

Тому, якщо ви помітили будь-які ознаки прориву води, у жодному разі не підходьте ближче, щоб роздивитися, не намагайтеся самотужки зарадити лиху.

Про цю подію необхідно негайно повідомити комунальникам, обгородити небезпечне місце (при можливості) та дочекатися ремонтну бригаду.

Нам, жителям міст, на своєму шляху ніяк не уникнути каналізаційних люків. То ж будьте пильними і не забувайте, яку небезпеку вони несуть.

 

ДрукE-mail