Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Освітяни отримають заробітну плату у січні поточного 2015 року

Відповідно до Бюджетного кодексу України (зі змінами) та Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» фінансування професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів в цьому році здійснюватиметься за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.
У зв'язку зі зміною принципу фінансування відбулись технічні затримки з виплатою зарплат педагогам за першу половину місяця. Станом на сьогодні ці проблеми вирішено. За повідомленням Державної казначейської служби на даний час ними здійснюється розподіл коштів субвенції відповідно до мережі розпорядників та одержувачів коштів, яка надана Міністерством освіти і науки України.
У січні поточного року місцевими органами виконавчої влади буде забезпечено виплату заробітної плати працівникам професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів.
Довідково:
У 2015 році на субвенцію для підготовки робітничих кадрів передбачено 5 839 080,1 тис. грн., на освітню субвенцію – 43 719 443 тис. грн.
Урядом прийнято постанови від 14 січня 2015 р. № 7 «Деякі питання надання субвенції на підготовку робітничих кадрів з державного бюджету місцевим бюджетам» та від 14.01.2015 № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», якими затверджено Порядок та умови використання зазначених субвенції, встановлені розпорядники цих коштів, порядок фінансування субвенції органами Казначейства, порядок звітності та контролю.