Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

День українського козацтва

Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!
В. Симоненко

На свято Покрови Пречистої Богородиці наша країна відзначає День українського козацтва, а від 14 жовтня 2014 року, згідно указу президента України, ми відзначаємо ще й День української армії.
Адже не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Важко переоцінити і те, що зараз відбувається на Україні, а саме подвиги наших українських солдат, воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини. Саме тому це свято таке важливе та актуальне сьогодні.
«Вам наша вдячність, шана та любов, захисники – надія України!» під такою назвою пройшов захід в шкільній бібліотеці для учнів 8-х та 10 класів. Він був приурочений до святкування Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та мав на меті вшанувати пам'ять загиблих бійців зони АТО і привітати земляків-захисників України. На свято було запрошено таких гостей: провідного бібліотекаря Міської бібліотеки для дорослих №24 Ларису Іванівну та бійця, Василюка Романа Анатолійовича, який перебував в зоні АТО.
Бібліотекарі розповіли присутнім про «Країну козаків», яка простяглася від Рашкова до Путивля, про славетних гетьманів Дмитра Вишневецького (козака Байду), Пилипа Орлика, Івана Мазепу, Петра Дорошенка, Северина Наливайка, про козацький прапор та прослухали пісню «Їхали козаки». Переглянули уривок з фільму «Козацькими стежками», з якого дізналися про життя та побут козаків.
Присутні мали змогу оглянути книжкову виставку «Ми нащадки козаків». На виставці експонуються книги із фонду бібліотеки, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.

DSC02541-800x800 DSC02546-800x800 DSC02549-800x800

DSCN4604-800x800 DSCN4606-800x800 DSCN4611-800x800