Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Герої не вмирають !

Важко усвідомлювати, що чорне небо війни простяглося над нашою країною. Гинуть кращі представники держави — кращі юнаки нашого міста. Немає нічого важливішого, ніж життя людини, а життя, яке віддане за Батьківщину, набуває особливо величного сенсу.
10 жовтня 2014 року на мікрорайоні Гірницькому (будинок 37 ) відбувся мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки на честь нашого героя - земляка - Єманова Олексія Петровича.
Осіннє сонце... Квіти...Сльози... Важко змиритися з думкою про те, що пішла з життя молода людина. Як і всі ми, Олексій Єманов мріяв про родину, кар'єру, щасливе майбутнє нашої держави. Та, на жаль, його мрії вже не здійсняться...
Олексій Єманов був солдатом 25 окремої повітряно-десантної бригади української армії. Життя його трагічно обірвалося 18 серпня 2014 року під час виконання військового обов'язку в зоні антитерористичної операції під Іловайськом. Він навчався в Криворізькій загальноосвітній школі № 68, далі вступив до професійно-технічного училища, працював охоронцем. Олексій був призваний до військової служби в званні солдата і до останньої хвилини залишився вірним народові України, захищаючи її мирних жителів.
Завжди доброзичливий, цілеспрямований, чесний, він навіки залишиться зразком мужності для всіх нас.

Плаче свічка... Плаче небо... Плачуть люди...
І від болю рветься серце на шматки...

Звучать прощальні слова... Однополчани приспускають прапор України, прапор повітряно-десантної бригади... Звучить метроном... Хвилина мовчання...
Почесні гості, учні, жителі мікрорайону покладають квіти до меморіальної дошки.
Школярі випускають у небесну блакить голубів - як символ миру, як символ нашої пам'яті про Олексія Єманова.

Ти на небо піднісся, наш герою!
Герої не вмирають!

e OopGpEMww-800x800 TEJUO3U1FIk-800x800 pNuI1BSLfMs-800x800