Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Бережімо ліс від вогню!

Бережімо ліс від вогню!

Відомо, що улюбленим місцем відпочинку городян є ліс. Проте, вирвавшись із міцних обіймів міста на волю, людина поводиться як варвар: нищить природу, засмічує довкілля, а найнебезпечніше – не дотримується правил пожежної безпеки, що інколи призводить до тяжких наслідків.

Основною причиною лісових пожеж є порушення населенням вимог пожежної безпеки в лісах, а працівниками агрогосподарств - заходів пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт.

Тому, щоб не трапилось біди, запам’ятайте: у лісі не можна кидати в траву чи на землю недопалки,бавитись сірниками, користуватись легкозаймистими горючими матеріалами.

Перш ніж розпалити багаття, необхідно вибрати відповідне місце біля річки або водойми, вирити неглибоку ямку і в ній розкласти вогнище. Місце для багаття можна також обкопати чи обкласти камінцями.

Пам’ятайте:

– вогнище не повинно бути занадто великим: полум’я може пошкодити розташовані поблизу дерева та кущі;

– забороняється розкладати багаття під деревами та поблизу високої сухої трави, бо це може призвести до пожежі.

Але, якщо пожежа все-таки виникла, ви можете загасити її водою, засипати землею чи піском або збивати полум’я за допомогою широких гілок з листям. Якщо пожежа набуває значного розвитку, то необхідно повідомити Держлісгосп або зателефонувати в пожежно-рятувальну службу за тел. 101.

ДрукE-mail