Germany | Finland | Saint Petersburg | Drive

Правила безпеки дорожнього руху

Правила безпеки дорожнього руху

Велосипед є транспортним засобом руху і на нього також поширюються правила дорожнього руху. Тож перед тим, як сісти на велосипед, вивчіть дорожні знаки, що регулюють рух велосипедистів та вивчіть правила дорожнього руху

Правила для велосипедистів

Під час їзди на велосипеді не варто дуже міцно триматися за кермо, дивитися слід не на колесо, а метрів на 5-6 уперед. Рухатись по дорозі на велосипеді дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Велосипеди мають бути обладнані звуковим сигналом і світловідбивачами. Під час руху затемна слід вмикати ліхтар (фару). Водії велосипедів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам руху.

Велосипедистам забороняється:

·     керувати велосипедом з несправними гальмами;

·   рухатися шляхами для автомобілів, якщо поруч є велосипедна доріжка;

·   рухатися тротуарами й пішохідними дорогами (крім дітей до 7-и років під наглядом дорослих);

·     під час руху триматися за інший транспортний засіб;

·     їздити, не тримаючись за кермо чи знімаючи ноги з педалей;

·     буксирувати велосипеди;

·     перевозити пасажирів на велосипеді (за винятком дітей до 7-и років на додатковому сидінні).

Загальні правила керування мотоциклами

До керування мотоциклом допускаються особи, яким виповнилося 16 років і мають посвідчення на право управління мотоциклом. Особі, яка навчається керуванню мотоциклом, повинно виповнитися не менше 14-и років. Перевозити пасажирів на мотоциклі дозволяється тільки в колясці й на задньому сидінні мотоцикла. Не дозволяється перевозити дітей, яким не виповнилося 12 років.

Правила для водіїв мототранспорту

Перед виїздом перевірити гальма, звукову та світлову сигналізації. Водії мотоциклів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним.

Дотримуватися правил дорожнього руху. Не влаштовувати перегони на швидкість, бути уважними. Під час руху затемна необхідно вмикати фари, стежити, щоб світловідбиваючі деталі були чистими. Знижувати швидкість на дорозі, посипаній піском, вкритій льодом чи снігом, на спусках, якщо видається незрозумілою поведінка іншого водія. Не буксувати інших та не їздити самим на буксирі. Назавжди забути слово «проскочити»!      

ДрукE-mail